Силното нарастване на заразените с Делта варианта на коронавируса в

...
Силното нарастване на заразените с Делта варианта на коронавируса в
Коментари Харесай

Рязък спад на Уолстрийт след страхове за нови локдауни заради Делта варианта на коронавируса



Силното повишаване на инфектираните с Делта разновидността на ковид в редица страни провокира нападателни разпродажби на акции на Уолстрийт и на останалите тържища по света, защото вложителите се притесняват от нови противопедмични ограничения и локдауни, които да причинят по нескончаем интервал на икономическото възобновяване в международен проект.

Индексът на сините чипове DJIA се намали в понеделник със 725 пункта (с 2,09%), отбелязвайки най-драматичен сесиен спад от октомври 2020 година

В същото време необятният показател S&P500 се намали с 1,59%, а софтуерният показател Nasdaq Composite с 1,06%,  като и двата означиха най-солидни дневни намаления от средата на месец май.

По-рано в понеделник европейските фондови показатели също означиха доста мощни намаления, като обшият показател Stoxx Europe 600 падна с 2,3%, немският DAX 30 с 262%, френският CAC 40 - с 2,54% и английският FTSE100 - с 2,34%.

Натискът върху световните пазари на акции в понеделник се дължеше значително на продължаващото повишаване на броя на случаите на Covid-19 в международен мащаб и най-много на мощно заразния Делта вид на ковид, само че също по този начин и на терзанията по отношение на възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

Силно заразният вид Делта на Covid-19, който в този момент е преобладаващия вариант по целия свят, провокира нова вълна на инфекции и смъртни случаи, съвсем извънредно измежду неимунизираните хора.

В понеделник администрацията на президента за хакването на софтуера на  сървъри за електронната поща на Microsoft Exchange, което компрометира десетки хиляди компютри по целия свят по-рано тази година.

" Ню Йорк Таймс " пък заяви, че сенатори от Демократическата партия се чака да оповестят в понеделник проект за набиране на 14 милиарда $ годишно посредством налагане на налози върху Китай и други страни, които не понижават значително нездравословните излъчвания.

Що се отнася до пандемията, опасенията по отношение на ковид са изключително проблематични за браншове и промишлености, като бизнеса с пътуванията, който се очакваше да извлече най-голяма изгода от отварянето на международната стопанска система.

Енергийният бранш пък беше най-слабия от 11-те основни бранша в показателя S&P 500 в понеделник, като означи спад с 4,4% в следствие и на.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР