Силното начало на Ферари през сезон 2018 във Формула 1

...
Силното начало на Ферари през сезон 2018 във Формула 1
Коментари Харесай

Заплахата на Ферари остава, въпреки силните резултати

Силното начало на Ферари през сезон 2018 във Формула 1 не е отменило опасността на „ скудерията” да напусне шампионата, в случай че притежателите от „ Либърти Медия” не преразгледат визията си за измененията, които ще влязат в действие от 2021 година. Президентът на Ферари Серджо Маркионе удостовери позицията си на заседание на акционерите в компанията.

Действащото съглашение сред Ф1 и 10-те отбора-участници изтича през 2020 година. Дотогава Ферари, който е единственият отбор, който в никакъв случай не е пропущал сезон от основаването на шампионата, ще почете уговорките си. Оттам нататък всичко е въпрос на договаряния с „ Либърти”, като италианците не са единствените разтревожени от задаващите се промени.

Обявиха повода за тежкия случай с механика на Ферари

„ Ако Формула 1 се трансформира повече в театър в сравнение с спорт, в случай че поемем в посоката на НАСКАР, тогава Ферари ще напусне”, съобщи Маркионе пред останалите акционери. „ Ако са налице оферти, които ще деформират Формула 1, считам, че Ферари ще се отдръпна.”

Мерцедес зове за мир: Ф1 има потребност от Ферари, не противоположното

„ Работим с „ Либърти Медия”, с цел да намерим допустими решения. Имахме предложение от тях отпреди 10 дни, чакаме да научим още елементи, а след това ще създадем своя избор в полза на Ферари. Междувременно можем да се оглеждаме за различни решения, това не е опасност, само че не значи, че просто ще си стоим на едно място”, добави Маркионе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР