Силно земетресение в нощта срещу сряда е убило най-малко 280

...
Силно земетресение в нощта срещу сряда е убило най-малко 280
Коментари Харесай

Земетресение погуби най-малко 280 души в Афганистан

Силно земетресение в нощта против сряда е умъртвило минимум 280 души в Афганистан, заяви Българското национално радио, цитирайки информация на BBC.

Снимки в обществените мрежи демонстрират хора в носилки, рухнали здания и руини в провинция Пактика, на границата с Пакистан.

Информационна организация Бактар уточни, че се чака броят на жертвите да пораства, като добави, че ранените са над 600.

Земетресението е било с магнитуд 6.1 по Рихтер, по данни на Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Според Геологическата работа на Съединени американски щати силата е била с 5.9 по Рихтер. Епицентърът на земетресението е бил на към 44 км от град Хост в Югоизточен Афганистан и на дълбочина към 51 км.

JUST IN???? Afghanistan state-run news agency reports more than 150 people killed in #earthquake in country's eastern province.

pic.twitter.com/QIQFGtQanf
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) June 22, 2022

Трусове са усетени на над 500 км от епицентъра в Афганистан, Пакистан и Индия, в регион където живеят 119 милиона души, показва Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Той цитира очевидци, които усетили земетресението в Кабул и пакистанската столица Исламабад.

"За злощастие предходната нощ имаше мощно земетресение в четири окръга на провинция Пактика, което умъртви и рани стотици наши сънародници и унищожи десетки къщи ", съобщи държавният представител Билал Карими.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР