Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се

...
Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се
Коментари Харесай

Предупреждение за цунами след трус от 7,5 по Рихтер край Аляска

Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се край крайбрежията на Аляска Алеутски острови и стана причина за региона да бъде издадено предизвестие за цунами, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати, представен от организациите.

Американският център за предизвестие за цунами съобщи, че трусът, за който в началото беше обявено, че е с магнитуд 7,4, е провокирал издаването на предизвестие за цунами за Санд Пойнт, Колд Бей и Кодиак, които са рядко обитаеми.

Скот Ленгли от Националния център за предизвестие за цунами разгласи, че трусът е основал две талази, всяка с височина 130 сантиметра.

Но наблюдаващи от сушата оповестяват, че вълните наподобява са били към 45,7 сантиметра.

" Центърът следи пристанищата в 500-километрова зона по крайбрежието на Аляска, сподели още той. - Предупрежденията за цунами, издадени за елементи от Аляска и щат Хавай след земетресението, са анулирани. "

Епицентърът на земетресението е регистриран на по-малко от 60 благи от Санд Пойнт, покрай Алеутския полуостров в югозападната част на щата.

След труса доста хора от остров Кодиак са се качили незабавно на по-високо място в планината Пилар. Това е шести мощен трус за остров Кодиак от 2014 година, когато се издава предизвестие за цунами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР