Силно земетресение разтърси региона около втория по големина град в

...
Силно земетресение разтърси региона около втория по големина град в
Коментари Харесай

Трус с магнитуд 6,9 разтърси Еквадор има жертви и големи щети

Силно земетресение раздруса района към втория по величина град в Еквадор в събота, при което са починали минимум 4 души. Има доста развалени здания, заяви в. " Вашингтон Пост ".

Геоложката работа на Съединени американски щати заяви за земетресение с магнитуд 6,9 в крайбрежния район Гуаяс в страната. То е било с епицентър на към 50 благи (80 км) южно от Гуаякил, който е център на област с население над 3 млн. души.

Агенцията на южноамериканската страна за реагиране при изключителни обстановки, Секретариатът за ръководство на риска, заяви за един умрял човек в андската общественост Куенка. Жертвата е била пасажер в автомобил, попаднал под руините на къща.

В Гуаякил, на към 270 км югозападно от столицата Кито, управляващите оповестяват за пукнатини по здания и домове, както и за някои срутени стени. Властите разпоредиха затварянето на три тунела за коли.

Видеоклипове, споделени в обществените медии, демонстрират хора, събрани по улиците на Гуаякил и околните общини. Хората оповестяват за паднали предмети в домовете им.

В град Мачала е потопен пристан. Земетресението е усетено и в северната част на Перу.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР