Силно се надявам служебното правителство да успее да внесе базов

...
Силно се надявам служебното правителство да успее да внесе базов
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Надявам се служебното правителство да успее да внесе базов бюджет с 3% дефицит

Силно се надявам служебното държавно управление да успее да внесе базов бюджет с 3% недостиг. В противоположен случай ще влезем в процедура на свръхдефицит. Това сподели претендентът за депутат от коалиция „ Заедно " Любомир Каримански в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му прогнозите в отчета на Министерството на финансите за дефицити са действителни и те са заложени с неверните политики на държавно подкрепяне на кабинета „ Петков " - не диференцирано, а на калпак. Предлаганото от служебния кабинет 33-процентово облагане на свръхпечалбите на бизнеса не е работеща и съответна мярка.

Държавата е страна в пазара и като такава тя би трябвало да пази потребителите, акцентира Каримански. За да се случи това обаче, са нужни промени в законите, касаещи регулаторните органи - Комисия за защита на конкуренцията и КЗП. „ Ако приказваме за таван на комерсиалната надценка, един тип коефициент, който да контролира комерсиалната надценка, той би коригирал надценката в обособените търговски мрежи за тъкмо избрани групи артикули в дребната потребителска кошница. Това би укротило леко цените ", разяснява Каримански.

Само посредством стопански напредък обаче може да укроти инфлацията, акцентира финансистът. „ Трябва първо да се влагат средствата от националния бюджет за основаване на капиталовия климат. Ако тези средства не доближават, тогава към този момент може да се обърнем към европейските стратегии. Стабилността и устойчивостта ще пристигна не от Европейска комисия, а от нашите национални средства ", съобщи Каримански.

Коалиция „ Заедно " счита, че главните стълбове на държавността и демокрацията са три. Първият е икономическата и правна сигурност, вторият - опазването на здравето и предварителната защита, а третият - образованието и знанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР