Силно отровна зелена мамба се разхожда на свобода из улиците

...
Силно отровна зелена мамба се разхожда на свобода из улиците
Коментари Харесай

Избягала от жилище: Силно отровна мамба броди из улиците на Нидерландия

Силно отровна зелена мамба се разхожда на независимост из улиците на Нидерландия. Тя е избягала от жилище в Тилбург в понеделник следобяд, заяви Си Ен Ен.

Влечугото е дълго сред 1,8 и 2 метра.

„ Ако ви ухапе тази змия, е рисково. Може да имате шевове и тежки пострадвания “, споделя „ преследвачът на змии “ Ръсел Кавендер

Местните управляващи предизвестяват хората да съблюдават отдалеченост и да заобикалят да се доближават до отровната мамба. В случай, че някой бъде ухапан, той би трябвало неотложно да се обади на Спешна помощ, сподели представителят на общината.

При нужда антидотът за отровата е разполагаем в Тилбург. 

Снимка: Enex

Зелената мамба е тропическа змия и обича топлите и тъмни пространства. По думите на представителя е малко евентуално влечугото да е избягало от вкъщи на притежателя си, с цел да излезе на мраз и да посрещне зимата в Нидерландия.

Съществуват три типа зелена мамба, като всички произлизат от Африка. Единият тип се среща в източната и южната част на континента, другият - в западната, а третият - в центъра. Не е ясно към кой от трите типа принадлежи избягалата змия.

Огнеборци употребяват кран, с цел да смъкват животното

Обикновено зелената мамба се среща по дърветата. Тя създава бързодействаща отрова, която може да убие в границите на няколко дни. Въпреки това, тя рядко атакува хора, а вместо това се храни с птици, дребни бозайници и гущери.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР