Силно международно присъствие впечатлява в премиерната постановка на Варненската опера

...
Силно международно присъствие впечатлява в премиерната постановка на Варненската опера
Коментари Харесай

Италианското сопрано Дария Масиеро гледаме тази вечер в операта Симон Боканегра във Варна

Силно интернационално наличие впечатлява в премиерната режисура на Варненската опера довечера, припомня Moreto.net. Спектакълът стартира в 21 часа на сцената на Летния спектакъл и влиза в афиша на Опера в Летния спектакъл и на ММФ " Варненско лято ".

В " Симон Боканегра " ще забележим на диригентския пулт маестра Николета Конти, вземат участие Националната опера и балет на Северна Македония, а режисьор на спектакъла ще е Деян Прошев - също от Северна Македония. Публиката ще има опцията да чуе българския баритон Кирил Манолов, обиколил с ролята на Симон Боканегра всички огромни театри в Европа и света, както и Дария Масиеро (Италия) и Иван Момиров - имена от актуалната международна сцена.

Джузепе Верди следва драмата на Антонио Гутиерес за разтърсващата орис на първия дож на Генуа – Симон Боканегра (XIV век). Той черпи ентусиазъм и от две прочувствени писма на поета Франческо Петрарка. Героите във Вердиевата опера са изправени един против различен, гневът дефинира дейностите им. Любовта е контрапункт на мракобесното настояще и единствената пътека, която води към вярата.

Дария Масиеро, в ролята на Амелия Грималди, споделя за тазивечершното зрелище: Суровият нюанс на „ Симон Боканегра “ произтича както от редуването на арии с речитативи, по този начин и от доминирането на съществени мъжки гласове, в контрастност с един женски глас – светлото и топло лирическо сопрано, т.е. младата нежна жена, въвлечена в екзистенциалната и политическа драма на мъжете, които я обичат и я трансформират в обект на техните вражди.

Радвам се да поканя публиката на премиерния театър на " Симон Боканегра " - една необикновено красива и рядка опера. " /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР