Силно фрагментираният състав на новия 48-и парламент доведе до нови

...
Силно фрагментираният състав на новия 48-и парламент доведе до нови
Коментари Харесай

Кой какви комисии в спорния парламент оглави

Силно фрагментираният състав на новия 48-и парламент докара до нови разногласия - този път за съставите на комисиите, почнал още през вчерашния ден. Както Lupa.bg към този момент писа, откакто съумяха да се спогодят Движение за права и свободи посредством Петър Чобанов да оглави бюджетния и финансов орган, депутатите излязоха в дълга процедура по почивки, тъй като стана ясно, че няма съгласие за останалите комисии и кои да са шефовете им. 

След като тази заран посредством депутата си (отцепник от Има Такъв Народ в предишното Народно събрание - б.р.) Иво Атанасов Политическа партия реши да взриви залата с искане за оставка на законотворец номер 1 Вежди Рашидов, а след това от трибуната съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков съобщи, че имало съглашателство сред ГЕРБ и Движение за права и свободи във връзка с спортната комисия (където друга люспа от партията на Дългия - Радостин Василев, настояваше да стане ръководител - б.р.), откакто късно нощес бил осведомен за смяна в настояването за шефския пост и предлагането Движение за права и свободи да го поеме посредством Халил Летифов.

В последна сметка болшинството в Народно събрание реши точно Летифов да поеме въпросния орган. И поради въпросното гласоподаване от Политическа партия видяха завера сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Български напредък и Възраждане. 

Иван Христанов (ПП) разгласи във фейсбук профила си, че тази рокада била издиктувана не от кое място да е, а от " Дондуков ", само че не посочи дали от номер 1 (МС) или от номер 2 (Президентството).

" Твърди се, че от Дондуков е подредено Радостин да не бъде позволен за ръководител. Възраждане напуснаха залата и с това поддържаха ГЕРБ. Вижда се и на гласуването. Янев предложи нов ръководител. Пълна съгласуваност сред Движение за права и свободи, ГЕРБ, Янев и Възраждане. Имаме възприятието, че сме заобиколени от Движение за права и свободи от всички страни ", написа още Христанов. 

Костелив орех се оказа и земеделската комисия, чийто ръководител би трябвало да е от Политическа партия. Предложението им бе точно за Христанов, само че болшинството в залата не го утвърди, което докара до нова отмора, оповестена от председателстващият съвещанието Йордан Цонев.

Подобна е и картината във връзка с Комисията по правата на индивида.

Ето по какъв начин наподобява разпределението на новите комисии: 

Регионална комисия - Коста Стоянов (Възраждане); 

Енергетика - Делян Добрев (ГЕРБ); 

Икономика и нововъведения - Мартин Димитров (ДБ); 

Външна политика - Екатерина Захариева (ГЕРБ); 

Европейски въпроси - Деница Симеонова (ПП); 

Контрол над службите и използването на СРС-та - Даниел Митов (ГЕРБ), Бойко Рашков (ПП), Ахмед Ахмедов (ДПС), Николай Дренчев (Възраждане), Атанас Зафиров (БСП), ген. Атанас Атанасов (ДБ) и Стефан Янев (БВ). Председателството е ротационно; 

Вътрешна сигурност - Хамид Хамид (ДПС); 

Отбрана - Христо Гаджев (ГЕРБ); 

Труда и обществената политика - Георги Гьоков (БСП); 

Образователна комисия - Красимир Вълчев (ГЕРБ);

Здравеопазването - Антон Тонев (ПП);

Екокомисията - Станислав Анастасов (ДПС); 

Транспорт и известия - Георги Свиленски (БСП); 

Електронното ръководство - Калина Константинова (ПП); 

Културната комисия - Иван Ченчев (БСП);

Гражданската комисия - Анна Александрова (ГЕРБ);

Антикорупционната комисия - Стефан Янев (БВ); 

Българите зад граница - Костадин Костадинов (Възраждане); 

Туристическа комисия - Цончо Ганев (Възраждане); 

Очаквайте още детайлности и сформира!

ТЕМА преди 22 часа 2264 преди 1 ден 2710 преди 1 ден 573
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР