Силният човек в ПП-ДБ каза какво мисли за решението на

...
Силният човек в ПП-ДБ каза какво мисли за решението на
Коментари Харесай

Кирил Петков с първи коментар за ветото на президента

Силният човек в ПП-ДБ сподели какво мисли за решението на президента от през днешния ден.

Доволен съм, че след първичните рецензии, очевидно президентът е осъзнал какъв брой значима е правосъдната промяна в региона на Конституцията и даже краткотрайното отсрочване, което беше поставено с този закон, наподобява отвратително за него. Така Кирил Петков коментира ветото, което Румен Радев наложи върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс.

„ Ще създадем втори кръг от съвещания и деликатно още веднъж ще прегледаме текстовете, с цел да забележим дали и по какъв начин би трябвало да постъпим в този миг. Нямаме автоматизирана реакция. За нас измененията в Конституцията са победа. Затова ще огледаме закона още веднъж, с цел да сме сигурни, че не отлагаме част от измененията прекомерно дълго време “, добави той, написа novini.bg.

„ Позитивното на аргументацията на президента в тази ситуация е, че първоначално имаше огромни рецензии към измененията в Конституцията, а с това несъгласие той акцентира, че тези промени са освен положителни, само че би трябвало да влязат в действие незабавно, което демонстрира смяна в оценката на нашата работа “, разяснява още Петков.

„ Имах диалог с премиера Денков. Те, с госпожа Мария Габриел, са влезнали в градивни полемики. Ще предадем топката към тях. Те работят добре в тим. Когато има предпочитание, има метод. Оставяме полемиките в техните ръце. Надявам се, че ще намерят градивно решение. Със мощни политически изяви не се напредва, дано го оставим в техни ръце. Ще осъществим обещанието си за 6-и март “, увери той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР