Силните дъждове, изливащи се над Венецуела от сряда, доведоха до

...
Силните дъждове, изливащи се над Венецуела от сряда, доведоха до
Коментари Харесай

Силни дъждове и наводнения във Венецуела

Силните дъждове, изливащи се над Венецуела от сряда, доведоха до наводнения и свличания на земни маси, прекъснаха пътища и предизвикаха вреди на към хиляда семейства в страната, само че за благополучие не взеха жертви, заяви Франс прес, като цитира изказване на управляващите.

Семейство в Лос Дураснос, на стотина километра от Каракас, било насила да напусне дома си и да отиде при родственици, когато стените от дърво и глина почнали да се пропукват.

В сряда президентът Николас Мадуро назова по малкия екран протичащото се " голям проливен дъжд ".

Дъждовният сезон нормално предизвиква вреди във Венецуела, изключително в регионите, обитаеми най-вече с служащи, и в селата навътре в страната.

Според публични отчети, последните превалявания са предизвикали вреди на повече от 120 жилища в региона на Пуерто Мая и Пуерто Крус. И двете обитаеми места са на практика изолирани поради блокирани пътища.

Видеозаписи, публикувани от Гражданска отбрана, демонстрират по какъв начин чиновници на незабавната помощ си проправят път с мотоциклети през тиня и паднали дървета, с цел да доставят храна, вода и облекла.

В сряда част от столичния квартал Петаре беше наводнен. Щатът Баринас, родният завършек на някогашния президент Уго Чавес, е един от най-тежко потърпевшите с повече от 500 наранени семейства, заяви пред медиите опозиционният губернатор Серхио Гаридо.

Министърът на вътрешните работи и правораздаването адмирал Ремихио Себальос разгласи в сряда, че задейства Националния център за незабавна помощ, с цел да окаже подпомагане на засегнатите от наводненията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР