Силни ветрове, сняг и дъжд превърнаха в пързалки много пътища

...
Силни ветрове, сняг и дъжд превърнаха в пързалки много пътища
Коментари Харесай

Студ скова САЩ, затвориха магистрали

Силни ветрове, сняг и дъжд трансфораха в пързалки доста пътища в американския Среден запад и сътвориха заплаха за пътуващите. Някои автомагистрали бяха затворени, а над 6500 полета в цялата страна бяха анулирани.

Вчера в Чикаго на интернационалното летище О`Хеър работата бе спряна за повече от два часа и бяха анулирани повече от 1130 полета. Общо за Съединени американски щати анулираните полети бяха повече от 6500.

Според Националната метеорологична работа близо 30 милиона американци в петък бяха в прегръдката на зимата, а тя взе и пърите си жертви. В Уисконсин мъж умря, до момента в който почиства сняг, а в Чикагското предградие " Шилер парк " се счита, че студът е причина за гибелта на различен човек. В петък има и 1 жертва на лавина в Айдахо.

Лошото време наложи и смяна в предизборната акция на републиканците в Айова. Ники Хейли  и Рон Де Сантис анулираха няколко от планиранаите си срещи.

В региона на Чикаго заради прекратени електропроводи от мокрия сняг имаше над 150 000 семейства без електрически ток, само че към този момент 90% от спиранията са възобновени, написа БНР.

В елементи от Средния запад и Големите равнини с нахлуването на студена въздушна маса от Канада температурите към този момент паднаха до минус 7- минус 8 градуса. Предупреждението за зимното време остава и през днешния ден.

Според метеоролозите дъждът ще премине в сняг, а температурите в идващите дни ще паднат до минус 21 – минус 22 градуса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР