Силни ветрове достигащи до 160 км в час, удариха много

...
Силни ветрове достигащи до 160 км в час, удариха много
Коментари Харесай

Силни ветрове достигащи до 160 км в час, удариха много части на Западна Европа

Силни ветрове достигащи до 160 км в час, удариха доста елементи на Западна Европа, поразявайки превоза и оставяйки стотици хиляди домове във Франция, Швейцария, Англия и Ирландия без ток, оповестява АП.

В Швейцария бурята анулира полети на летищата в Цюрих и Базел, камион е аварирал на швейцарска автомагистрала. Хиляди семейства на езерото Цюрих останаха без ток. Пожарникари оказват помощ за отстраняването на дървета, блокиращи улиците и в наводненията, дължащи се на мощни дъждове.

В Англия бурята удари с градушки и мълнии и затвори някои мостове. Изключително високите талази доведоха до частичното сриване на пристанищната стена в Корнуол в югозападна Англия, причинявайки наводняване.

 Бурята
Бурята " Елинор " застигна Англия

Хиляди семейства останаха без електричество

Преобърнати транспортни средства постановиха затварянето на части от три основни автомагистрали в Англия . Поривите напразно доближиха 160 км в час в Камбрия, на 450 километра северозападно от Лондон. Тази заран бурята прекоси Ламанша и повреди електрическите системи във Франция и Германия. Прогнозите демонстрират, че са вероятни пориви до 130 км в час.

Националният снабдител на електрическа енергия във Франция оповестява, че към 200 000 семейства са без електричество в страната, в това число 30 000 в региона на Париж.

 Бурята
Бурята " Елинор " остави без ток 200 000 семейства в северна Франция

Районът към Париж, североизточна Пикардия и Шампан-Арден също са измежду засегнатите

Бурята блъснала северната част на Франция е една от най-лошите засягали страната от години. Съобщава се за голям брой потърпевши коли, срутени скелета и изкоренени дървета.

В региона на Париж падащото дърво е блъснало кола, като съществено е ранен един човек. Друг гражданин на френската столица е потърпевш, падайки от постройка. Девет души във Франция са ранени, като четирима са в съществено положение след катастрофи, породени от ветровете.

Силните ветрове са провокирали проблеми на летище " Шарл дьо Гол " в Париж, има закъснения на полетите, заради защитните ограничения, подхванати за сигурността на пасажерите.

В Германия оповестяват за затворени зоологически градини, наводнени пътища и дерайлирал трен , откакто бурята се стовари върху доста райони на страната. Германската осведомителна организация ДПА оповестява, че влакът е дерайлирал покрай Люенен в Западна Германия, блъскайки се в дърво, паднало на релсите , няма информация за потърпевши.

Магистралите наоколо до западните Дуисбург и Юелих също са отчасти блокирани заради паднали дървета и наводнения. Зоологическите градини в Мюнхен и Аугсбург в Бавария са затвотени.

Заради бурята е затворена и железопътната линия, водеща към най-високата планина в Германия, Зюгспитце.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР