Силни успокоителни и антидепресантни терапии, бяха установени от екип на

...
Силни успокоителни и антидепресантни терапии, бяха установени от екип на
Коментари Харесай

Скандал в детски дом: Дрогирали деца с диазепам да не създават грижи

Силни успокоителни и антидепресантни лечения, бяха открити от екип на омбудсмана на Северна Македония при посещаване в Поправителния дом в Тетово, написа "Вечер ".

То откри, че на деца от предпазените отделения са давани, съгласно откритите от тях записи, от 5 до 20 мг мощни успокоителни. Държавната здравна ревизия - Охрид откри, че лечението им е била предписана въз основа на профилирани отчети и прегледи от психиатри, наети в МБАЛ Охрид.

Претърсването в дома на WP „ Тетово “, както сподели заместител омбудсманът Васка Байрамовска-Мустафа е осъществено през юли, с цел да се види дали нещо е поправено от обстановката, която са разкрили по време на одита за 2016 година И тогава омбудсманът откри, че децата, младежите и възпитаниците, които, откакто са издържали години на възпитателно образование, са станали пълнолетни, получават по 20 мг диазепам на ден.

Байрамовска - Мустафа напомня, че и преди три години, когато екипът на омбудсмана откри сънливи и замаяни деца под въздействието на диазепама в Тетово, отговорът на инспекционните органи бил същият: "Диазепамът се предписва от специалист. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР