Силни бури, торнадо и проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и

...
Силни бури, торнадо и проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и
Коментари Харесай

Апокалипсисът се стовари върху Америка по Коледа

Силни стихии, торнадо и проливни дъждове, които провокираха наводнения и взеха човешки жертви се стовариха върху Северна и Южна Америка, предадоха международните информационни организации. Броят на починалите при бурите, които в сряда удариха южните елементи на Съединени американски щати, доближи 11 души. Седем души са починали в Мисисипи, три са жертвите в Тенеси, а един човек е умрял в Арканзас. По-нови данни сочат, че жертвите са 13. Заплахата от торнадо отслабна, откакто в четвъртък стихията се реалокира на изток, носейки мощни дъждове и гръмотевици в град Атланта и в щатите Северна и Южна Каролина. В зоните, които бяха най-силно ударени, издирването на хора към момента продължава, съобщи ABC news, представена от "Фокус ".

В сряда стихии минаха със мощни ветрове и провокираха над 20 торнада в Арканзас, Илинойс, Индиана, Мисисипи, Тенеси и Мичиган. Огромно торнадо в северната част на Мисисипи унищожи над 100 здания, след което се насочи към западната част на Тенеси. В Мисисипи бе оповестено изключително състояние в седем окръга. В щата са починали шестима души, а двама са в неопределеност.

Стихията мина преди празничните дни, когато се чака към 100 милиона американци да пътуват. Метеорологичната работа предвижда изолирани гръмотевични стихии от средноатлантическия район до крайбрежията на Мексиканския залив, както и рекордно високи температури в Ню Йорк.

550 полета са анулирани, а 4276 са осъществени със забавяне поради неприятните метеорологични условия. В Атланта закъснелите полети са най-вече, само че редица курсове са били наранени и в градовете Ню Йорк и Вашингтон.

Петима души са починали, а към 150 хиляди са напуснали домовете си поради наводненията, които в четвъртък заляха Парагвай, Аржентина и Уругвай, съобщи Агенция Франс Прес.

Само в Парагвай броят на евакуираните е 130 хиляди души. В страната бе оповестено и изключително състояние, което ще разреши отпущането на над 3,5 милиона $ за възобновяване от нанесените вреди.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР