Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета

...
Силите за противовъздушната отбрана на Украйна прехванаха руска хиперзвукова ракета
Коментари Харесай

Украйна свали руска ракета Кинжал над Киевска област

Силите за противовъздушната защита на Украйна прехванаха съветска хиперзвукова ракета Х-47М2 " Кинжал " в небето над Киевска област в четвъртък следобяд.

Това заяви в Telegram командващият Военновъздушни сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук, съобщи Укринформ.

„ Един Кинжал (свален – ред.) над Киевска област! Без коментар... “, означи командирът.

Както добави пресслужбата на Военновъздушни сили в Telegram, руснаците изстреляха няколко „ Кинжала “ към 14:15 киевско време.

В 14:20 са регистрирани попадения в региона на Староконстантинов, Хмелницка област. Още в 14:20!

„ Моля да имате поради, че от момента на задействане на въздушната паника досега на удара на ракетите в централна Украйна са минали единствено 10 минути “, подчертаха от Военновъздушни сили.

Отбелязва се, че общо съветските МиГ-31К са изстреляли три балистични ракети с въздушно изстрелване Х-47М2 " Кинжал ".

Ракетите, изстреляни от въздушното пространство над Тулска област на Русия, са били ориентирани към Киев и Староконстантинов.

Една ракета Х-47М2 " Кинжал " е унищожена над Киевска област от подразделението за Противовъздушна отбрана на Военновъздушни сили на Украйна.

„ Разбира се, ние не разясняваме следствията от попаденията/ непопаденията в Хмелницка област. Няколко противников цели, за които докладвахме по-рано, евентуално са били симулации, основани от противников системи за електронна война “, означиха от Военновъздушни сили.

Военните подчертаха, че ще продължат да оповестяват навреме посоката на придвижване на всички приближаващи се цели, защото е невероятно незабавно да се откри дали това е автентичен „ Кинжал “ или симулация, по този начин наречената „ подправена цел “.

Както Укринформ заяви по-рано, в четвъртък следобед, след предизвестие за въздушна офанзива в Киев, в града прозвучаха звуци от детонации.

Имаше и още една паника за въздушна офанзива в Украйна заради излитането на съветския МиГ-31К с хиперзвукови ракети " Кинжал ".
Ройтерс цитира представителя на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат за ракетата „ Кинжал “, че са били задействани системите за противоракетна защита и една ракета е била свалена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР