Силите на САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели

...
Силите на САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по йеменските хути

Силите на Съединени американски щати и Англия нанесоха нови удари по цели на хутите в Йемен, оповестиха нощес трима американски публични представители, представени от Ройтерс. Това е следващият ход против обвързваните с Иран бунтовници поради техните офанзиви против морския превоз в Червено море.

Хутите, които управляват най-гъсто обитаемоте елементи на Йемен, настояват, че офанзивите им са в символ на взаимност с палестинците които са подложени на набези от Израел в Газа.

Пентагонът заяви, че са били изумени подземно вместилище за ракети и други военни уреди на хутите. Американското ведомство разказа в детайли осемте нови удара в свое взаимно изказване с Англия, както и с Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия, които поддържаха новите дейности. Британското министерство на защитата съобщи, че задачите се намирали в два военни обекта наоколо до летището в столицата на Йемен Сана.

Нападенията на хутите пречат на международния морски превоз и разпалиха опасения за опция от растеж на световната инфлация, разяснява Ройтерс. Те също по този начин задълбочиха опасенията, че войната сред Израел и " Хамас " може да дестабилизира Близкия изток.

Многобройните американски удари през последния месец обаче не съумяха да спрат нападенията на хутите против корабоплаването.

Контейнеровозите стопират или се отклоняват от курса си към Червено море, което води до Суецкия канал - най-прекият път за транспорт на товари от Азия към Европа. Много кораби са били принудени вместо това да поемат по по-дългия маршрут през нос Добра вяра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР