Силите на реда в Париж наредиха ресторантите и магазините по

...
Силите на реда в Париж наредиха ресторантите и магазините по
Коментари Харесай

Властите в Париж наредиха затварянето на магазини и ресторанти заради очакван протест срещу полицейската жестокост и расизма

Силите на реда в Париж подредиха заведенията за хранене и магазините по трасето на планувано за през днешния ден протестно шествие против полицейската грубост и расизма да бъдат затворени, опасявайки се от допустимо принуждение, съобщи Асошиейтед прес.

Шествието от площад Република до постройката на операта се чака да бъде най-многолюдната от няколкото свикани през днешния ден протестни прояви, повлияни от придвижването "Животът на чернокожите има значение " в Съединени американски щати.

Началникът на парижката полиция подреди на търговците и градските чиновници да отстранен от пътя на шествието всичко, което би могло да се подпали или да бъде употребявано от подбудители на принуждение против полицията.

Магазините и заведенията за хранене във Франция неотдавна отвориха още веднъж след отпадане на част от рестриктивните мерки, въведени поради короновируса. Забраната за събиране на повече от 10 души обаче остава в действие, напомня АП.

Френските служители на реда излязоха на митинг против рестриктивните мерки на дейностите им при арести

Шествието в Париж е проведено от хора, настояващи за откриване на истината по случая с цветнокожия французин Адама Траоре, умрял в ареста през 2016 година при неизяснени и до през днешния ден условия макар няколкото аутопсии. Организаторите желаят "справедливост за Адама и всички жертви на полицията ".

Във Франция имаше няколко протестни демонстрации след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в края на май. Те бяха най-вече мирни, само че при някои се стигна до конфликти сред полицията и протестиращите.

Освен в Париж през днешния ден са планувани демонстрации също в Марсилия, Лион и други френски градове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР