Силен вятър, който на места достигна 110 км в час,

...
Силен вятър, който на места достигна 110 км в час,
Коментари Харесай

Буря удари Северозапада, хиляди без ток в Лом, дърво потроши кола

Силен вятър, който тук-там доближи 110 км в час, вилня в неделя вечерта в област Монтана. Бурята изпокъса ел. проводници и повали дървета.

Най-много проблеми бурята сътвори в Лом, където поради скъсани жици цели квартали с хиляди хора останаха на мрачно. Едно от падналите дървета премаза автомобил. Ураганният вятър, съпроводен от началото и с дъжд, задуха към 19.30 часа в почивния ден и продължи да усилва мощта си.

Според метеоролозите скоростта напразно в Монтана е била 110 км в час, а в Лом 80- 90 км в час.

Бурята прекъсна ел.захранването в множеството от кварталите на града. По данни на ЧЕЗ над 220 улици са останали без ток. Дежурни екипи незабавно започнаха отстраняването на повредите, само че тук-там мощните повеи още веднъж късаха проводниците. Вятърът срути четири дървета в крайдунавския град, един от стволовете потроши паркиран автомобил на улица „ Възраждане ” в ломския квартал Младеново.

Пострадали от бурята хора няма, обявиха от локалната администрация. „ В понеделник до обед ел.захранването бе възобновено. Проблеми към момента има с уличното осветяване, само че и те ще бъдат решени ”, сподели кметицата на Лом Пенка Пенкова.

Потрошени клони изпокъсаха жици и в монтанските села Винище и Вирове. Повредите бяха отстранени. Дърво се срути и на улица „ Ал. Стамболийски ” в Монтана, само че никой не пострада.

„ До обед в понеделник всички повреди от бурята по електропреносната мрежа са отстранени. Няма селища без ток и потърпевши хора. Продължава да се работи по дребни местни повреди. 13 екипа на пожарната са излизали за унищожаване на повалени дървета ”, сподели регионалният шеф на Монтана Росен Белчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР