Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон

...
Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон
Коментари Харесай

Снежна буря в Англия предизвика транспортен хаос, над 2500 души останаха без ток

Силен снеговалеж в Северна Англия принуди водачите да потърсят заслон или да прекарат нощта в колите си, и докара до спиране на електрозахранването за повече от 2500 клиенти, съобщиха местни чиновници, представени от Асошиейтед прес.

Камиони заседнаха в снега, блокирайки автомагистрали, а водачите оповестиха, че са им били нужни часове, с цел да извършат къси пътувания, до момента в който други бяха принудени да намерят място за престой по маршрута си или в колите си.

New England winter storm could snarl Monday morning commute, knock out power as heavy, wet snow piles up
— New York Post (@nypost)
" В момента в действителност имаш възприятието, че се разхождаш из Алпите или някой ски курорт ", сподели Харисън Уорд от региона Лейк Дистрикт в Амбълсайд. " Щом няколко автомобила спрат, катастрофират или бъдат изоставени, тогава всичко стопира ", добави той.

Ант Брет сподели, че е бил блокиран в колата си в продължение на 19 часа от събота следобяд, до момента в който е пътувал от Есекс до Къмбрия – пътешестване, което е трябвало да отнеме малко повече от 5 часа. 

Аварийно-спасителната работа на Къмбрия съобщи, че е работила през цялата нощ, с цел да извади водачите от колите, затънали в дълбокия сняг. Полицейският контрольор на Къмбрия Анди Уилкинсън съобщи, че бурята е била по-сериозна от плануваното и хората бяха призовани през вчерашния ден да не пътуват до графството. 

Училища, църкви и скаутска хижа бяха употребявани за обезпечаване на незабавен заслон на блокираните пасажери. 

Heavy snow in northern England forced motorists to seek shelter or spend the night in their cars and knocked out power to more than 2,500 customers, officials said.
— ABC News (@ABC)
Над 2500 души останаха без електричество в Къмбрия, оповестяват от локалната електрическа компания.

Метеорологичната организация на Англия издаде предизвестие за заледявания в елементи от Мидландс, Северна Англия, огромна част от Северен и Централен Уелс и Източна Шотландия от нощес до през днешния ден на обяд. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР