Силен северозападен вятър днес - поривите му в Дунавската равнина

...
Силен северозападен вятър днес - поривите му в Дунавската равнина
Коментари Харесай

Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне

Силен северозападен вятър през днешния ден - поривите му в Дунавската низина са от 60 до 70 км/ч, в Оряхово - над 70 км/ч, в Пазарджик - към 65 км/ч. Много прохладно ще остане и следобяд.

Ще бъде слънчево, с оптимални температури сред 9° и 14°, само че в композиция със мощния вятър чувството ще бъде за по-студено от действителното време. Вечерта вятърът ще стартира да отслабва, а през нощта съвсем на всички места ще стихне.

Ще бъде безоблачно, с минимални температури на следващия ден сред минус 2° и 3°. В София, след плюс 1° тази заран, на следващия ден се чака да бъде минус 1°. И оптималните ще са малко по-ниски, спрямо през днешния ден - сред 8° и 13°. През деня ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над Североизточна България. Вятърът ще е слаб от запад.

И по Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Вълнението на морето е 1 - 2 бала.

Слънчево време и в планините. Вятърът ще отслабне, само че по откритите елементи ще е към момента мощен от северозапад. Температурите и там ще се намалят и оптималните в курортите ще са сред 2° и 10°.

Слънчево ще бъде на следващия ден в множеството региони от Централна и Източна Европа, в това число и съвсем на всички места на Балканите. С превалявания ще бъде в западните и северните елементи от континента.

В околните дни температурите у нас ще се намаляват, по-съществено през новата седмица, когато се чакат превалявания освен от дъжд, само че и от сняг. Преди това и в неделя, и в понеделник ще остане най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР