Силата се измерва в килограми. Скоростта се измерва в секунди.

...
Силата се измерва в килограми. Скоростта се измерва в секунди.
Коментари Харесай

В какво се измерва куражът? 

" Силата се мери в килограми. Скоростта се мери в секунди. В какво се мери куражът? Куражът не може да бъде измерен. " С тези паметни думи Международният олимпийски комитет увековечи вдъхновяващия образец на един мъж, който не се съобщи... Това е историята на олимпийския спринтьор Дерек Редмънд. И на неговия татко.

Годината е 1992-ра. Мястото: Барселона. Събитието: Летните олимпийски игри.

Спринтьорът от Англия, Дерек Редмънд, е предстоящият златен медалист в дисциплината 400 метра. Зад гърба си има народен връх и няколко златни медала от интернационалните шампионати. Както и 8 интервенции от контузии! Въпреки пострадванията, макар болката, години наред надареният състезател се готви в очакване на този момент. Неговият момент. И го дочаква. 65 000 души по трибуните са на крайници! В този момент светът е негов. Въпреки скъсаното сухожилие. 

Вижте в какво се трансформира неуспехът, когато волята се окаже по-силна от болката, а фантазията се окаже по-силна от отчаянието...

[ВИДЕО]

История с продължение:

2 години по-късно и 3 нови интервенции, един хирург споделя на Дерек, че в никакъв случай повече няма да може да тича. И че сигурно няма да може още веднъж да съставлява Англия.
Подобна вест би унищожила всеки. Би смазала духа му. Би умъртвила фантазиите му. Но Дерек Редмънд е друг. И татко му, Джим Редмъд е друг. Той насърчава сина си да се насочи към различен спорт, който обича. Резултатът е: Дерек си извоюва място в националния тим по баскетбол на Англия! Когато това се случва, някогашният спринтьор изпраща фотография с подпис на хирурга, опитал да прекърши вярата му.

Истински мощните в живота не са тези, които в никакъв случай не падат. Истински мощните са тези, които падат, само че избират да станат. И да продължат. Въпреки болката. Въпреки разочарованието. Въпреки страха. Защото не е значимо дали ще стигнеш първи. По-важно е да не се откажеш. По-важно е да не се предадеш. По-важно е да не спреш!

Посвещава се на бащите, които не ни изоставят.
Посвещава се на мъжете и дамите, които не се отхвърлят.
Посвещава се на теб! 

Автор: Гергана Лабова Източник: Гнездото

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР