Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден

...
Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден
Коментари Харесай

Намирате всяко място, което няма адрес

Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден адрес, приложението да не съумява да го открие или да ви предложи неправилно място. Според британската компания whаt3wоrdѕ това към този момент е в предишното, защото тя е създала апликация, посредством която този бъг към този момент е отстранен. За задачата софтуерните експерти на компанията са разделили планетата на 57 трилиона квадрата, като всеки един от тях е наречен с три думи. Така whаt3wоrdѕ съумява да локализира всяко място на планетата.

Приложението работи по следния метод: изплащаш посредством него точната си локация на другар, с който имаш среща. Преди да се шерне адресът се отваря прозорец, в който изпращачът може да наименова местоположението с три думи. Получателят може да отвори линкът с друго приложение, като да вземем за пример Gооglе Марѕ или Аррlе Марѕ и надлежно потребителят да бъде упътен до съответното място.

Първоначално приложението е било единствено на британски език, само че през днешния ден към този момент е налично на 36, измежду които и няколко китайски диалекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР