Сигурно вече всеки е чувал за филма Завръщането и търговеца

...
Сигурно вече всеки е чувал за филма Завръщането и търговеца
Коментари Харесай

Това е истинската история на героя от филма Завръщането

Сигурно към този момент всеки е чувал за кино лентата Завръщането и търговеца на кожи Хю Глас, с чиято роля Леонардо ди Каприо получи първия си Оскар. Завладяващата лента демонстрира достоверната история на Глас, решил да отмъсти на спътниците си, които го оставили да почине.

Във времето на Хю Глас търговията с кожи, изключително в западните елементи на Съединени американски щати, е процъфтявала. Този тип търговия обаче по никакъв начин не е била лека поради суровите зими и заплахата от набези на индиански племена.

Някои от търговците са сключвали контракти с компании за кожи, които им осигурявали заплата и хранителни запаси, само че други решавали да работят сами, търсейки по-голяма облага.

Те трябвало да поемат целия риск на пътуването и сами да си набират кон, оръжия, съоръжение и храна. Такъв търговец е бил и Хю Глас.

При едно тежко пътешестване, след нахлуване на племето арикара по крайбрежията на Мисури, групата планинари на Глас се разделя и той се причислява към различен колектив, насочил се на запад.

По време на лов в долината Гранд Ривър Глас се сблъсква с мечка гризли и нейните дребни мечета. Още преди да допре оръжието си, мечката го бута на земята и откъсва парче от тялото му, с което да нахрани дребните си.

Спътниците на Глас съумяват да убият мечката, само че го намират щедро кърващ и тежко ранен. Водачът на групата Андрю Хенри взема решение да не основава грижи на останалите с местенето на едвам живия Глас през планината.

Той предлага на Джон Фицджералд и Джеймс Бриджър да останат до търговеца и в случай че почине, да го погребат.

Мъжете обаче го изоставят, като преди този момент взимат ножа и ловната му пушка, лишавайки го по този метод от средства за оцеляване. Те се връщат при останалите търговци и излъгали, че Глас е мъртъв и заровен.

Но Глас е към момента жив. Той съумява последователно да възвърне силите си, яде инсекти и плодове в продължение на 10 дни. Открива раздран бизон от глутница вълци и яде от месото му, с което още веднъж се връща към живота.

Така се появява и желанието му да отмъсти на тези, които са го изоставили в планината. Той стартира да следи групата, до момента в който не намира Фицджералд. След като получава обаче откраднатата си пушка, той взема решение да остави отмъщението и да продължи още веднъж живота си по естествения метод.

Според създателя Фредерик Манфред постъпката на Хю е велика и с нея той се издига на по-високо ходило от епичния Ахил, тъй като изцяло самичък е осъществил героичния си героизъм.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР