Сигурно някога сте чували фразата на прочутия мислител Конфуций Изберете

...
Сигурно някога сте чували фразата на прочутия мислител Конфуций Изберете
Коментари Харесай

Открий своята най-добра версия

Сигурно в миналото сте чували фразата на фамозния мъдрец Конфуций „ Изберете работа, която харесвате и няма да ви се постанова да работите един ден в живота си “, само че дали това, което ни харесва, дава отговор на нашия гений? Много пъти това, което ни харесва, не е обвързвано с това, което вършим най-добре. Понякога даже не сме разкрили какъв е геният ни, който в действителност може да ни увлече.

Н. С. Курт, специалист по човешки капацитет и инструктор в Udemy, световна платформа за образование и преподаване онлайн, създаде Законът за задачата, който да помогне на хората да открият същинския си талант.

„ Законът на задачата допуска да поемем ръководството на живота си. По принцип това е управление да открием и развием най-хубавата версия на себе си, да разберем какъв е смисълът на нашия живот и каква е задачата, която би трябвало да следваме, с цел да реализираме персонална задоволеност, да получим това, което търсим и да реализираме благополучие “, споделя Курт, представен от abc.es.

Законът на задачата се състои от пет съществени ключа, които ни разрешават да открием скрития си гений и да насочим професионалната си кариера към триумфа.

Първото и най-важно нещо е да осъзнаем, че всички имаме някакъв гений, без значение дали го знаем или не . Лошото е, че в никакъв случай няма да разберем какви качества притежаваме, в случай че не правим действия, изискващи потреблението на този съответен наш гений. Следователно излизането от зоната ни на комфорт и експериментирането с нови хрумвания, действия и планове е витално значимо.

Второ, приемете научния нрав на правилото „ опит и неточност “. За задачата би трябвало да започнете да правите нови действия, без значение от знанията или уменията, които имате във връзка с тях. Извличането на прекарване, възприятие или резултат от вашата процедура ще ви помогне да видите скритите си гении. Самият Алберт Айнщайн изяснява, че „ лудостта прави едно и също нещо още веднъж и още веднъж с вярата да получи разнообразни резултати “

Трето, не бъркайте гения с умеенето . Човек може много да овладее една област посредством непрекъсната процедура. Това е умеене, само че евентуално в никакъв случай няма да стигне толкоз надалеч, колкото можеше, в случай че имаше гений за тази задача. Талантът е присъщ, тъй че е значимо, откакто го намерим, да му се посветим напълно, с цел да го укрепим и развием във времето.

Четвърто, знайте какво желаете и овладявайте волята си . Важно е да знаем какво желаеме и да разсъждаваме дали това е в унисон с нашия гений. Необходимо е да планирате този път, като си поставите подобаващи цели и се стремите да ги следвате. „ Трябва да имате задоволително самодисциплина, с цел да овладеете волята, като постоянно да следва нашето предпочитание. Без воля желанието е просто живописна концепция и нищо повече “, разяснява Кърт.

На пето, само че не и по значимост място, е превъзмогването на компликации и трудности . По пътя на търсене и развиване на гения най-вероятно ще срещнете компликации и трудности. Те обаче не са нищо повече от същински мотиви за учене. Просто би трябвало да видите опцията там, където другите виждат единствено трудности. С тази парадигма всичко е от изгода за нашия напредък и развиване, както интелектуален, по този начин и нравствен.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР