“Сигурен съм, че не става въпрос за техническа неизправност на

...
“Сигурен съм, че не става въпрос за техническа неизправност на
Коментари Харесай

Шофьорът на сръбския автобус е нарочен за единствен виновник за катастрофата на “Тракия“

“Сигурен съм, че не става въпрос за техническа нередовност на рейса, а единствено за шофьорска неточност ", сподели Миломир Йевтич, който е притежател на транспортната компания, наела авариралия на автомагистрала “Тракия “ рейс. При случая бяха ранени 12 души, най-вече деца. Той приказва пред сръбския " Телеграф " за първи път след произшествието, оповестява БГНЕС.

" Разбрах за случая от притежателя на рейса след 15 минути. Шофьорът незабавно се обади на брат си, който в действителност е притежател на рейса и той незабавно се обади на мен ", споделя той.

" Проверката беше през целия ден, събраха ми всички бумаги ", добавя предприемачът.

Преди злополуката притежателят на авариралия на автомагистрала " Тракия " сръбски рейс е имал над 99 акта за съществени нарушавания, а наемателят на рейса има регистрирани 4 тежки нарушавания, напомня БГНЕС.

При инспекцията на притежателя и на наемателя, който има лиценз за превоз на пасажери, сръбското вътрешно министерство е разкрило общо 103 нарушавания. Сред тях нарушение на работното време, нарушавания при натохграфа и други.

На 14 август сръбския рейс, пренасящ деца и възрастни след отмора на българското Черноморие, злополука на автомагистрала " Тракия " в региона на Стара Загора.

40-годишният водач бе упрекнат, чее предизвикал катастрофатазаради разпръскване. Ранени бяха 12 деца на възраст сред 6 и 16 години, както и двама възрастни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР