Сигналите към Спешна помощ в София от пациенти к коронавирус

...
Сигналите към Спешна помощ в София от пациенти к коронавирус
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Сигналите към Спешна помощ отново тръгнаха нагоре


Сигналите към Спешна помощ в София от пациенти к ковид към този момент две седмици вървят нагоре. Това заяви пред Българска национална телевизия говорителятна Спешна помощ Катя Сунгарска.

В предходния пик на болестта столичната Бърза помощ изнемогваше и не успяваше да отговори на всички адреси. Тогава Сунгарска насочи прочувствен апел към хората да бъдат виновни, да съблюдават ограниченията и да пазят живота на всички – в това число и на медиците.

Сега също е мъчно, стана ясно от думите й. Нехаресването и негативите към работата на Спешна помощ е доста повече от недоумение, в сравнение с от действително несвършена работа, счита Сунгарска.

От предходната седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре, добаи тя. В понеделник имахме 19 повиквания за COVID-19, във вторник те към този момент бяха 30, с в сряда - 46. Тенденцията още веднъж е нагоре. Много е мъчно, само че Спешна помощ интензивно се включва в организацията за преодоляване на пандемията. Наши мобилни екипи започнаха да се включват в имунизациите в свободните си дни. Вече сме минали през няколко домове за възрастни хора и университети. Опитваме се да помогнем макар кадровия ни недостиг. Включили сме се в имунизационната работа и се опитваме да помогнем, уточни още Сунгарска.

Тя е уверена, че единствено всеобщата отговорност ще покаже дали ще продължим да сме в алената зона, или ще се успокоят нещата. Трябва да бъдем признателни, че при нас не са толкоз строги ограниченията като в множеството страни в Европа и всичко е оставено на личната ни съвест. Трябва да проявим отговорност, тъй като става въпрос за здравето и живота на нас и на нашите близки, добави представителят на Спешна помощ.

Всяко претърпяно нещо е опит. По-подготвени сме сякаш, само че хората са безпределно изтощени, сътрудниците ни също. Те дават всичко от себе си. Имаме и инфектирани сътрудници. Чувстваме се готови, само че всички доста се молим този смут от предходната година да не се повтори. Затова призоваваме всички да създадем всеки каквото е по силите му, с цел да не се случват неприятните неща, съобщи още Сунгарска.

Разговарям непрекъснати с хората - младите лекари, които идват за няколко години и след това напущат. Питам ги за какво. Не е единствено поради парите, това е на второ, трето или четвърто място. Те споделят, че е поради отношението. Не можеш да даваш всичко от себе си и да работиш непрестанно в риск за здравето си и това на околните си и да те посрещат с хули и експанзия, акцентира Катя Сунгарска. Това излиза на напред във времето за младите сътрудници, които напущат, само че напоследък има много младежи – лекари, които демонстрираха храброст и пристигнаха при нас. Като че ли на половина се обнови съставът на лекарите. Опитваме се да създадем всичко, с цел да ги задържим, добави тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР