Сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани

...
Сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани
Коментари Харесай

Софиянци виновни: Не разчели сметките за парното

Сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани скапаха настроението на хората и тази година.

" Може би малко се преувеличава с този така наречен " проблем ", съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев.

Според него проблеми не би трябвало да има при самите фактури, защото те наподобяват по един и същи метод за всички топлофикации най-малко от 6-7 години.

Единствено и единствено проблем има при фактурата на " Топлофикация София " и той е с първичното ѝ усещане, сподели Георгиев. " Това не е фактура, която би трябвало да се заплати, а е фактура, която обобщава целия отоплителен сезон ", разясни той.

В момента тече инспекция от страна на КЕВР по всички подадени тъжби. Всички тъжби на процедура са против " Топлофикация София ", изясни Георгиев и добави, че жалбите при другите топлофикации се броят на пръстите на едната ръка.

Във всички газови топлофикации се връщат пари, съобщи той. Но връщането на пари за челен интервал и изравнителната сметка не са непосредствено свързани една с друга, просто би трябвало да излязат в един и същи миг.

" В последна сметка понижението за целия интервал за цената на газа е под 20%, защото за всеки обособен месец в интервала август 2019-март 2020 понижението е друго. Тоест, пресмята се по нова формула и всеки един месец се получава друга цена на газа от тази, която е била ", означи специалистът

Георгиев изясни, че в месеците с най-голямо ползване понижението е било минимум - стигало е до 10%. Средно претегленото понижение в никакъв случай не е било 40%.

Цената на топлинната сила не се дефинира единствено от цената на газа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР