Сигналът срещу задържания бивш премиер Бойко Борисов е дошъл от

...
Сигналът срещу задържания бивш премиер Бойко Борисов е дошъл от
Коментари Харесай

Борисов прибран за изнудване на Божков - по сигнал на БОЕЦ

Сигналът против арестувания някогашен министър председател Бойко Борисов е пристигнал от гражданско съдружие БОЕЦ още през декември м.г. Това разгласи бранителят на водача на ГЕРБ юрист Менко Менков.

„ Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. Този сигнал беше подаден до вътрешния министър тогава, осъществена е инспекция, която не е докладвана до прокуратурата “, акцентира юрист Менков.

Проверка демонстрира, че сигналът оттогава е за абсурда за пачките и златните кюлчета, като се напомнят изказванията на избягалия в Дубай предприемач Васил Божков, че бил изнудван от Бойко Борисов – в качеството му на министър председател, и от министъра на финансите Владислав Горанов да им заплаща 20% от облагата на неговия лотариен бизнес, с цел да одобряват законодателна корекция посредством Менда Стоянова, позволяваща избягването на заплащането на по-високи хазартни такси.

По думите на Менков казусът няма общо с Европейската прокуратура, поради известието на Министерство на вътрешните работи, че тя проверява 120 случая у нас и съвпадението визитата на обвинител номер едно на Европейски Съюз Лаура Кьовеши. Според Менков не става въпрос за европейски средства.



Бойко Борисов, Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха отведени в Групово дело " Национална полиция " нощес след обиски в домовете им. Обиските се организираха без да бъдат показани заповеди за това, като полицията се базира на " дейности в условия на необходимост ", т.е. за да се предотврати осъществяването на вероятно закононарушение.

Още след среднощ Менко Менков, разгласи, че става дума за обвиняване в " изнудване ", само че съгласно него не ставало ясно кой е изнудван, нито защо, нито по кое време. Самата инспекция пък е текла в продължение на три месеца и по тази причина - съгласно Менков - нямало причина за неотложното задържане. Той съобщи и че по тематиката е бил разпитван министър председателят Кирил Петков като очевидец, само че не стана ясно за какво.

„ Кирил Петков е разпитан в качеството си на очевидец през днешния ден. Не съм осведомен с никакви материали, с изключение на с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой различен, с изключение на Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е упрекнат Борисов. Написани са някакви общи разпореждания, съгласно които става дума за изнудване. Не написа нито кого, нито по кое време, нито в какво тъкмо се показва изнудването “, сподели нощес Менков, представен от Българска национална телевизия.

Днес към този момент той посочи:

„ Няма и не може да има повдигнато обвиняване. Прокуратурата е схванала за протичащото се от медиите. Досъдебното произвеждане е формирано при изискванията на необходимост. Става въпрос за инспекция, формирана по сигнал на придвижване БОЕЦ “.

И добави, че първото и само деяние по следствието, осъществено досега, е разпит на министър-председателя Кирил Петков.

„ Борисов не е разпитан в този момент, няма по какъв начин да бъде, тъй като няма даже проверяващ служител на реда “, уточни юристът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР