Сигнал за забавена спешна помощ в Тетевен с фатален край

...
Сигнал за забавена спешна помощ в Тетевен с фатален край
Коментари Харесай

Сигнал за смърт на пациент след забавена спешна помощ в Тетевен

Сигнал за забавена незабавна помощ в Тетевен с съдбовен край - околните на умрял мъж упрекват медиците, че не са подхванали съответни ограничения с цел да го спасят с претекста, че пациентът нямал медицински документи.

Съпругата и синът на умряли Мирослав Тодоров описват, че на 11 август са го закарали в Центъра за незабавна здравна помощ в Тетевен, защото се почувствал зле. Дежурната лекарка Тотка Вълчева е приела, измерила кръвното му, открила, че е високо, само че вместо да предприеме бързи дейности, тя поискала от тях документи – епикриза и рецептурна брошура.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Каза ми: „ Отидете, вземете документите, не живеете надалеч, на 10 километра сте “. Казах ѝ, че моят мъж е получил нещо като инфаркт преди две години, споделих ѝ какво пие, а тя: „ Не, желая документите. Тя няма ли къде да чукне, да види какво е пил, а упорства за книжката, за епикризите остарели “, споделя брачната половинка на умрелия.

Пред bTV лекар Тотка Вълчева съобщи, че са създали ЕКГ на пациента. Той е желал вода, само че не от чешмата, а минерална, с цел да изпие таблетките, които тя щяла да му даде за инфаркт на миокарда.

„ Направихме му ЕКГ, мисля, че няколко пъти беше, два или три, имаше промени и това ме накара да му направя венозен път и да му се постави хепарин. Усъмних се и за това извикахме кардиолог. Кардиологът изиска документи, той преди е имал инфаркт този човек. Той идва, поглежда ЕКГ-то, а в същия миг на индивида жена му му дава водата, че той нали ми отхвърли на мен тази от чешмата, и се метна, и това беше, изхърка - край.
Имахме височинна контузия в прилежащата стая по едно и също време – единия, другия, единия, другия “, описа Вълчева.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Хората за тях са си прави, само че това, което желаеха от нас, ние им го дадохме. Ние сме ги насочили към Медицински контрол. Той си разполага тъкмо с медицински фрагменти, които преценят съответно ли е било държанието на сътрудниците 2615 Това е първи сигнал, който има за този филиал, а аз съм от 25 години в тази конструкция. При една сърдечна обстановка постоянно може да се чака и нещо такова, само че те са били екип, пристигнал е и съветник. Медицински контрол, те ще си желаят пояснение от личния състав, те са способният орган, без тях за съд и прокуратура е рано “, съобщи доктор Силвия Моева, шеф на " Спешна здравна помощ " - Ловеч.
Снимка: btvnovinite.bg
Според сина на умрелия на татко му не е била направено ЕКГ, а единствено са му премерили кръвното, след което е бил оставен в коридора.

Вижте още за случая във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР