Сигнал за бомба затвори Централна гара в Пловдив.Прочетете ощеЩе се

...
Сигнал за бомба затвори Централна гара в Пловдив.Прочетете ощеЩе се
Коментари Харесай

ОБЗОР: Отцепиха гарата в центъра на Пловдив, борба за управлението на “Летище Пловдив“

Сигнал за бомба затвори Централна гара в Пловдив.
Прочетете още

Ще се трансфорат ли плановете за културна инфраструктура в избавителен пояс за средствата от Фонда за устойчиви градове, с който кметът Здравко Димитров и екипа му получат глътка въздух от рецензиите и гражданското неодобрение?

Това е настоящата тематика на деня, откакто стана ясно, че има опция парите от Фонда за устойчиви градове да бъдат пренасочени от противоречивия пробив до Водната палата към Форумите „ Изток ”и „ Юг ” и кино „ Космос ”. По неофициална информация двата плана ще получат по 4,5 млн. лева, а нужното дофинансиране ще бъде обезпечено от Общината. Преди обаче да се пренасочат парите, ще би трябвало ново публично разискване.

Ролята на медиите в отразяването на събития и даването на публичност на избрани обстоятелства от време на време играят основна роля по развиването на проблеми и следствия. Ето какво въздействие оказват те в делото против „ килърката на нефилими ”:

Върховният административен съд удостовери решението на Общинския съвет на Варна за апорт на акциите в " Международен  панаир Пловдив ”. По този метод Георги Гергов придобива 79% от контрола на сдружението.

През 2017 година Община Варна получи 29% от държавните дялове в панаира, а  на Пловдив бяха дадени 20%.  След това локалния парламент на Варна взе решение да върне акциите на страната, само че кметът на Варна Иван Портних не  се съобрази с това решение.

14 млн. лв. са държавните средства, разпределени за наводнените карловски села, заяви регионалният шеф Ангел Стоев на брифинг. От тях следва 725 хиляди лв. да се дадат от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди, както и 3 млн. лв. от Министерския съвет. Последните средства ще бъдат дадени на компании, които са работели по време на наводненията с техника и материали.

В Областна администрация - Пловдив е постъпил отчет на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, който обследва в детайли речните корита на територията на региона. Проблемните сектори са групирани по степен на заплаха в три категории, в които попадат над 100 сектори. 

„ Администрацията преглежда този отчет и там, където е належащо, ще изпратим незабавно Междуведомствена комисия да огледа секторите “, заяви пред медии Ангел Стоев, отпред на управата.

До един месец ще ни удари най-силно грипната вълна, това заяви пред  TrafficNew s доктор Костадин Сотиров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.

Истинско преобразяване се чака за постройката на хотел " Афродита 2 " в Пловдив, който последно беше употребен като приют за възрастни хора. Обектът се намира на бул. " Пещерско шосе ". 

Бившата постройка на хотела сега е безусловно изпразнена, отстранени са част от стените и други детайли от нея. По информация на  TrafficNews,  зданието няма да се бута, само че ще бъде преобразено. Към момента тече цялостно преустрояване и целият терен е трансфорат в строителна площадка. Парцелът и постройката са били закупени от притежателите на болница " Селена " и след ремонта на някогашния хотел, той ще се трансформира в част от базата на болничното заведение. 

Въпросителните към построяването на нова кариера непосредственост в асеноградско се множат, а наред с това и броят на съперниците ѝ. На този декор обаче бъдещият концесионер Вакрил Запрянов заподозря в публичното неодобрение наранени персонални ползи.  

Припомняме, че преди дни с решение на Министерски съвет бе разрешен добивът на мрамор в находище до селата Горнослав, Долнослав и Червен. Местни въстанаха против него, обезпокоени, че това ще засегне здравето и парцелите им, както и че ще нанесе трайни вреди на околната среда.

Министерството на превоза ще избира всред 12 души за попълването на новия Съвет на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД. От ведомството пуснаха позволените претенденти за членове на четирите държавни компании под неговата шапка. Нови управнически бордове ще има с изключение на за пловдивския аеропорт, също и за софийското сдружение „ Летище София “ ЕАД, „ Транспортно строителство и възобновяване “ ЕАД и „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД.

Започна последователното почистване на боклуците, които с месеци стояха към контейнерите в Крумово. След наставление на РИОСВ-Пловдив, което лимитира период 14 ноември, Община „ Родопи “ пристъпи към премахване на камарите с боклуци.

„ Жалко, доста тъпо даже, че това се прави с помощта на сигнали от жители, а не от хората, получаващи заплати за това. Особено от локалното кметство “. С тези думи локални посрещаха насилствената акция по разчистване. Активните жители, които месеци наред изпращаха сигнали до редакцията ни, благодариха на Регионална ревизия по околната среда и водите и  TrafficNews  за подпомагане, оказано в тяхната битка.

Безуспешно пети ден продължава интервенцията по издирването на 12-годишния Александър. Криминалният психолог Тодор Тодоров не е оптимист за ориста му.

Остават дни до Мондиал 2022 в Катар.  TrafficNews  продължава да Ви показва тимовете, които се класираха за шампионата. 

В група D се събраха международния първенеца Франция, сензацията от Евро 2020 - Дания, както и Австралия и Тунис. Определено французите наподобяват като любимец в групата, само че Дания също е подготвена за изненади. Трудно Австралия и Тунис може да създадат сензация и най-малко един от тях да излезе от групата. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР