Сигнал за бомба в сградата на ВСС е получен по

...
Сигнал за бомба в сградата на ВСС е получен по
Коментари Харесай

Сигнал за бомба във ВСС, Цацаров го обяви за провокация

Сигнал за бомба в постройката на Висш съдебен съвет е получен по време на дебатите за избор на нов основен прокурор. Затова се наложило сегашинят обвинител номер 1 Сотир Цацаров да напусне съвещанието.
Правят се опити съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет да бъде прекъснато по всевъзможен метод. Това сподели по време на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет основния прокурор Сотир Цацаров.
Той уточни, че в сигнала е посочено, че след 30 минути ще избухне бомба. " Последвала е фраза на арабски език ", изясни Цацаров. По думите му това е опит актуалното съвещание да бъде прекратено по всевъзможен метод. Цацаров също изрази мнение, че съвещанието би трябвало да продължи.
Въпреки сигнала за бомба в постройката на Висш съдебен съвет, съвещанието на съвета ще продължи. Това взеха решение единомислещо членовете на Пленума на Висш съдебен съвет по врема на съвещанието.
" За " продължение на съвещанието гласоподаваха общо 23-ма души. В момента магистратите изслушват претендента за основен прокурор Иван Гешев.
Да се откажа при безпрецеднтната офанзива против прокуратурата значи, че ме е боязън и че предавам доверието на сътрудниците си. Това сподели Гешев по време на чуването.
Време е прокуратурата да поеме сама отговорност за личното си ръководство и това очевидно не е единствено мое мнение, сподели още Иван Гешев. По думите му това е мнение на съвсем цялата професионална общественост. Той уточни, че го стимулира доверието на 11 от членовете на Прокурорскака гилдия, т.е. цялата гилдия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР