Сигнал срещу победителя на местните избори в Руен – но

...
Сигнал срещу победителя на местните избори в Руен – но
Коментари Харесай

Победителят в Руен Исмаил Осман празнувал шумно, ГЕРБ се обадили на 112


Сигнал против спечелилия на локалните избори в Руен – само че за шумно празнуване на успеха, е подаден в неделя вечерта и е нарушил веселбата. Според определения за нов мандат кмет Исмаил Осман от Движение за права и свободи, сигналът е подаден от ГЕРБ, които са изгубили изборите.

" Празнувахме, само че групата, която загуби изборите пусна сигнал след 23.00 ч., поради това, че сме вдигали звук, което е извънредно неприятно. Естествено всеки човек чества някаква победа. В случая аз чествам изборната си победа. Дойдоха служители на реда към 23.30 ч. да ни създадат забележка да не подвигаме звук ", изясни Осман, представен от БНР.

Досегашният кмет на община Руен Исмаил Осман завоюва локалните избори със забележителна преднина от 81.07 %. На второ място след него се подрежда Вежди Орманов от ГЕРБ с 13.16 %. Исмаил Осман уточни, че успеха е била предстояща, само че не и с толкоз огромна преднина. " Очакванията ми бяха сред 70 % и 80 % поддръжка “, изясни той. Осман добави, че през идващия мандат целите за развиването на община Руен няма да се трансформират. „ Това са инфраструктурните обекти – улици и канализации. Ще продължим по същия метод работата си ", даде обещание той.

Според окончателните резултати от преброяването на бюлетините в Общинската изборна комисия в Руен, в Общинския съвет Движение за права и свободи ще има най-голяма група, защото са събрали 73.20 % от локалния избор. ГЕРБ ще са втора политическа мощ с 11.54 %, на трето място се подреждат коалиция Алтернативата на жителите с 7.85 %, а четвърти са Националното придвижване за права и свободи с 3.27 %.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР