Сигнал относно правомощията на столичния кмет Васил Терзиев събира Общинската

...
Сигнал относно правомощията на столичния кмет Васил Терзиев събира Общинската
Коментари Харесай

ОИК-София проверява дали да прекрати правомощията на Васил Терзиев

Сигнал по отношение на пълномощията на столичния кмет Васил Терзиев събира Общинската изборна комисия в София на изключително съвещание през днешния ден, съобщава БНР.

Председателят на ОИК Полина Витанова изясни, че сигналът е за евентуална несъответственост на градоначалника според член 41, ал.1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Посочено е, че той към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение.

В 13.00 часа през днешния ден ще има съвещание на ОИК, като след това на уеб страницата ще бъде качен протокол от съвещанието, от който ще стане ясно от кого е сигналът и в какво тъкмо се състои.

Витанова изясни каква е процедурата: " Той следва в 30-дневен период да е подхванал деяние за преустановяване на комерсиалната си дейност и надлежно присъединяване в ръководството на търговски сдружения. Трябва да е уведомил за това документално ОИК ".

Тя удостовери, че Терзиев е подал съобщение в този 30-дневен период. Предстои комисията да откри дали той е подхванал дейности за преустановяване на присъединяване си. ОИК ще изиска нужните документи в тази връзка, като Терзиев ще има опция в 3-дневен период да показа мнение.

Витанова означи, че при определяне, че тези дейности не са осъществени, се приключват пълномощията на кмета. В противоположен случай сигналът няма да има съображение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР