Сигнал на спешния телефон 112 за бедстваща и вероятно ранена

...
Сигнал на спешния телефон 112 за бедстваща и вероятно ранена
Коментари Харесай

След сигнал на 112: Спасителна акция за бедстваща катерица, набита от котка в София

Сигнал на незабавния телефон 112 за бедстваща и евентуално ранена катерица на ул. „ Султан тепе “ в София докара до светкавична избавителна акция за уплашеното животно. То бе нападнато от котка, която беше хваната.
След приемане на сигнала от централата на 112 увериха, че ще го предадат към зоополицията, съобщи Фокус.
Аварийно-спасителното звено на Столична община дойде бързо на място, с цел да избави бедстващата катерица, качила се на високо дърво.
Спасителите използваха в акцията стълбa, само че за жалост малко след началото на техните старания звеното трябваше да прекрати избавителната акция на катерицата. Въпреки това специалистите увериха, че съгласно тях положението ѝ е положително.
Главният експерт в Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община Веселин Мустаков изрази мнение, че катерицата може би се намира в шоково положение след нападението на котката.
„ Като изправихме стълбата, тя побегна нагоре. Предполагам, че ще се оправи и няма да загине. Ние в тази ситуация нищо не можем да създадем, тъй като стълбата е ниска . Дори да имахме по-висока стълба горе на тези тънки клони човек не може да се качи “, сподели Мустаков и изрази вяра, че катерицата ще оживее.
„ Почти 100% съм сигурен, че катерицата ще оживее “, съобщи Мустаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР