Сиела Норма АД трябва да осигури 3000 машини за гласуване

...
Сиела Норма АД трябва да осигури 3000 машини за гласуване
Коментари Харесай

В сутрешния блок на БНТ: Демонстрация на машинното гласуване

" Сиела Норма " АД би трябвало да обезпечи 3000 машини за гласоподаване за евроизборите, реши ЦИК. Компанията осъществя пробното машинно гласоподаване и на предходните избори. Успя да организира и действително гласоподаване - на изборите за президент и референдум с общо 500 машини. Изпълнителят на публичната поръчка завоюва всред трима претенденти. Сега остават въпросите - по кое време машините ще бъдат доставени, инсталирани, по кое време ще бъде тестван софтуерът, ще стигне ли времето за всичко това, както и за образованието на членовете на Секционните изборни комисии, а и на самите гласоподаватели.

Гост по тематиката в утринния блок на Българска национална телевизия беше Стефан Митков - управител на компанията снабдител.

С една машина ще може да се гласоподава от 1200 гласоподаватели, в случай че има потребност, компанията има подготвеност да достави в допълнение хартия в изборния ден, сподели Митков.

След извършен избор машината ще издаде квитанция, която би трябвало да бъде пусната в специфична урна, предопределена за машинното гласоподаване.

Хартиените изрезки няма да бъдат броени, в случай че няма оборване на резултата. Самото консолидиране на гласовете ще се прави от машината, добави Митков.
 Михаил Константинов: Един глас при машинния избор ще коства 50 лева Михаил Константинов: Един глас при машинния избор ще коства 50 лева
ЦИК реши: "Сиела Норма " АД би трябвало да обезпечи 3000 машини за евроизборите. Компанията реализираше пробното машинно гласоподаване и на предходните и...
 "Сиела Норма " АД ще обезпечи 3000 машини за гласоподаване на евроизборите
ЦИК реши: "Сиела Норма " АД би трябвало да обезпечи 3000 машини за евроизборите. Компанията реализираше пробното машинно гласоподаване и на предходните...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР