Сидни се бори с появата на ново огнище на ,

...
Сидни се бори с появата на ново огнище на ,
Коментари Харесай

Австралия се мъчи да сложи край на постоянната поява на нови огнища на COVID-19

Сидни се бори с появяването на ново огнище на, тъкмо когато последният подобен случай в Мелбърн затихна, което акцентира усложненията на Австралия при преодоляване на непрекъснати дребни развихряния на вируса, заяви Агенция Франс Прес.

Десет души бяха диагностицирани с ковид в Сидни за една нощ, като групата, която за пръв път се появи в региона на град Бонди Бийч предходната седмица, доближи 21 случая. Премиерът на щата Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян съобщи, че здравните чиновници чакат броят на инфектираните в най-гъсто популации град в Австралия да продължи да нараства през идващите дни, откакто няколко души са били инфектирани единствено при " краткотраен " нефизически контакт с вирусоносител в кафене и огромен търговски център.

В отговор държавното управление възвърне наложителното носене на маски в публичния превоз и комерсиалните обекти в огромна част от Сидни, само че не подреди блокиране.

Смята се, че огнището е почнало, когато човек, който работи като водач на екипажи на интернационалните полети, се е разболял от мощно заразния, който е бил разпознат за първи път в Индия.

" Трябва също по този начин да признаем, че този вид на Делта... в действителност е златен медалист, когато става въпрос за прескачане от един човек на различен, " сподели Береджиклян пред кореспонденти в Сидни.

Това се случва, когато рестриктивните мерки за петте милиона поданици на Мелбърн не престават да се облекчават, защото новите случаи спадат съществено през последните дни.
 Коронавирусът по света: Аржентина задмина Италия по брой инфектирани Коронавирусът по света: Аржентина задмина Италия по брой инфектирани
179 421 074 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 91,43 на ст...

Нова Зеландия и няколко австралийски щати оповестиха премахването на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени предишния месец, когато десетки случаи бяха разкрити в Мелбърн и градът претърпя двуседмично блокиране.

Канбера поддържа строго затваряне на интернационалните граници от март 2020 година - даже ограничавайки пътуванията на личните си жители до и от страната - в опит да не допусне COVID-19. Но вирусът неведнъж е успявал да „ излезе на улицата ” от хотели, употребявани за карантина на завръщащи се пасажери, а здравните специалисти споделят, че огнищата ще продължат, до момента в който огромен брой австралийци не бъдат имунизирани.

Досега Австралия са приложени 6,7 милиона дози при население от 25 милиона, като единствено дребна част е получила и двете инжекции.

Страната е записала към 30 000 случая на COVID-19 и 910 смъртни случая по време на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР