Сиамските близнаци Лори и Джордж Шапел починаха на 62-годишна възраст.

...
Сиамските близнаци Лори и Джордж Шапел починаха на 62-годишна възраст.
Коментари Харесай

На 62 г. починаха сиамските близнаци Лори и Джордж Шапел

Сиамските близнаци Лори и Джордж Шапел починаха на 62-годишна възраст. Това заяви уеб сайтът на Книгата на върховете на Гинес.

Близнаците са умряли на 7 април в болничното заведение на Университета на Пенсилвания. 

Лори и Джордж са родени на 18 септември 1961 година със слети черепи, 30% от мозъка и кръвоносните им съдове.

Въпреки че са свързани в главата, близнаците се разграничават по доста неща.

Докато Лори била работоспособна, Джордж имал спина бифида и не можел да върви. Той седеше на столче, сходно на инвалидна количка, което Лори буташе.

Джордж се радва на сполучлива кариера като кънтри артист, до момента в който Лори печели титли по боулинг. През 90-те години на предишния век Лори работи и в болнична пералня, като преценява графика си с концертите на Джордж, които ги водят по целия свят, в това число в Германия и Япония.

Те стават първите в света еднополови близнаци, които се разпознават като разнообразни полове през 2007 година, когато Джордж стартира да се показва като мъж, откакто се разкрива като транссексуален.

Преди това той е наричал себе си Риба (по името на своя кумир кънтри певицата Риба Макинтайър), защото не е харесвал родното си име Дори, което се римувало с Лори.

Близнаците живеели независимо в апартамент с две спални в Пенсилвания. Всеки от тях имал лична стая - редувайки нощите, прекарани във всяка от тях, като се опитвали да водят самостоятелен живот, доколкото това било допустимо. Редували са се и в практикуването на обособените си занимания - споделяха, че когато са в стаята на другия, на процедура се „ изключват “.

Освен това се къпели поотделно, като употребявали завесата за душ като бариера, до момента в който единият се къпел, а другият стоял отвън банята.

Когато ги питаха дали съжаляват, че в никакъв случай не са се разделили, Лори и Джордж постоянно споделяха „ не “. „ Бихме ли се разделили? Категорично не. Моята доктрина е: за какво да поправяме нещо, което не е счупено? “, споделя Джордж в документален филм от 1997 година

Близнаците опровергават всички прогнози на медицинските експерти, които настояват, че няма да доживеят 30-годишна възраст. През 2015 година те станаха най-възрастните дами близнаци в историята, изпреварвайки Маша и Даша Кривошляпови, които починаха на 53-годишна възраст.

Причината за гибелта на сиамските близнаци Лори и Джордж е незнайна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР