Си Цзинпин каза, че доброто състояние на световната екосистема е

...
Си Цзинпин каза, че доброто състояние на световната екосистема е
Коментари Харесай

Китайският президент призова света за опазване на биоразнообразието

Си Цзинпин сподели, че положителното положение на международната екосистема е витално значимо за благоденствието на цивилизацията. Китайският водача дефинира, че за това са нужни дейности, както и поддръжка към разрастващите се страни в построяването на потенциала им и за координирането на напъните. 

 

Си Цзинпин уточни, че е належащо света да се оправи с смяната на климата, загубата на биоразнообразие и други международни проблеми. Необходимо е единение и разговор по тематиката, добави Цзинпин.

 

Преговорите по време на Петнадесетата конференция на Организация на обединените нации по биоразнообразието в Канада навлязоха в заключителния си стадий. На форума ще продължи до 19-ти декември. Повечето страни участнички са  показани на равнище министри.

Първоначално бе планувано конференцията да се организира в Китай през 2020г., само че поради пандемията от Ковид беше отсрочена и разграничена на две елементи. Първата се организира през предишния м. октомври най-вече онлайн в Кунмин, Югозападен Китай.

 

Китай желае да задълбочи интернационалния разговор за запазване на биологични типове, сподели Си. Чрез Фонда за зелено развиване, който е част от китайската самодейност за международна инфраструктура " Един пояс, веднъж ", Пекин желае да помогне на разрастващите се страни да слагат въпроса за запазване на биологични типове на ново равнище.

 

В своята тирада китайският водач акцентира и напъните, които неговата страна поставя, само че критици се оплакват, че опазването на природата и на околната среда във втората по величина стопанска система в света е незадоволително и нормално отстъпва на назад във времето пред икономическото развиване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР