Си е на тридневна визита в Москва. Двамата лидери ще

...
Си е на тридневна визита в Москва. Двамата лидери ще
Коментари Харесай

Пекин застава зад Путин в президентските избори догодина frognews.bg

Си е на тридневна аудиенция в Москва. Двамата водачи ще проведат " неофициални " диалози в понеделник, последвани от вечеря. Официалните договаряния са планувани за вторник, оповестиха от Кремъл.

Очаква се китайският водач да се нарежда като евентуален миротворец във войната в Украйна по време на първото си държавно посещаване в Русия, откогато Путин нахлу в Украйна. От своя страна съветският президент ще се надява да проектира единение в лицето на изолацията на Запада.

Визитата на Си идва три дни откакто Путин получи заповед за арест от Международния углавен съд.

" Под вашето мощно управление Русия направи огромни крачки в своето проспериращо развиване. Уверен съм, че съветският народ ще продължи да ви оказва твърда поддръжка ", съобщи Си пред Путин. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков бързо уточни, че Си не е споделил съответно, че Путин ще взе участие в изборите следващата година, само че добави, че Кремъл споделя доверието на Си в поддръжката на руснаците за Путин.

Путин, който пристигна на власт в последния ден на 1999 година, когато Борис Елцин подаде оставка, е най-дълго управлявалият водач на Кремъл след Йосиф Сталин.

Когато за първи път пристигна на власт, Путин се зарече да постави завършек на хаоса, обхванал Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 година, само че нахлуването в Украйна провокира най-голямото предизвикателство за неговото ръководство.

Войната сложи началото на най-сериозната борба със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година, до момента в който съветската войска претърпя поредност от провали в Украйна, а Западът наложи най-строгите наказания в миналото на съветската стопанска система.

" Безграничното “ партньорство на Китай с Русия притегли огромно внимание и безпокойствие. Съединени американски щати се тормозят, че Пекин може да обмисля доставка на оръжия на Москва - нещо, което Китай отхвърля. 

Си беше първият водач, който се срещна с съветския президент, откогато Международният углавен съд (МНС) издаде заповедта за неговия арест в края на предходната седмица. Москва съобщи, че обвиняването е едно от няколкото " явно враждебни прояви " и образува наказателно дело против прокурора и съдиите на МНС, взели това решение. Пекин съобщи, че заповедта отразява двойни стандарти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР