Си Дзинпин потвърди ангажимента на Китай към политиката за нулев-Covid“,

...
Си Дзинпин потвърди ангажимента на Китай към политиката за нулев-Covid“,
Коментари Харесай

Китай продължава политиката на „нулев-Covid”, наложи нов локдаун в Пекин и Шанхай

Си Дзинпин удостовери уговорката на Китай към политиката за „ нулев-Covid “, като разгласи, че „ постоянството е победа “, защото Шанхай и Пекин бяха наранени от нови блокирания, локдауни и всеобщи проби единствено седмица откакто градовете отпразнуваха облекчаването на рестриктивните мерки, написа The Guardian .

В отговор на най-тежкото експлоадиране на пандемията в Китай, Шанхай прекара месеци под тежко и строго блокиране в целия град, до момента в който управляващите в Пекин постановиха локализирани блокирания, прекъсване на мероприятия и публичния превоз и заповеди за работа от у дома. През последната седмица и двата града започнаха да облекчават рестриктивните мерки, като управляващите се похвалиха с ограничението на огнища на разновидността “Омикрон “.

Но в четвъртък и двата града се върнаха в нараснала подготвеност за случаи на Covid, с нови блокирания в кварталите на Шанхай, където живеят милиони хора, и затваряне тук-там за развлечение в гъстонаселения квартал Чаоян в Пекин. Връщането към рестриктивните мерки провокира паника и отчаяние измежду жителите.

В петък формалните държавни медии на Китай оповестиха, че президентът е изискал чиновниците дейно да координират предварителната защита на епидемията с икономическото и общественото развиване и „ уверено да преодолеят някои от компликациите “. Според информацията на Синхуа, Си е направил това в сряда, до момента в който е на посещаване в Съчуан.

„ Постоянството е победа “, сподели Си. „ Трябва праволинейно да се придържаме към общата политика на „ динамично изчистване “, да укрепваме доверието, да отстраняваме разстройствата, да преодоляваме парализиращите мисли, да обръщаме огромно внимание на основните задания за предварителна защита и надзор на епидемията и уверено да консолидираме мъчно извоюваните резултати от предварителната защита и контрола на епидемията “.

Правителството на Китай остава непоколебимо в политиката си на „ динамично изчистване “ за бърза реакция на огнища, с цел да върне броя на случаите в страната до нула. Политиката за интензивно потребление на запаси включва центрове за всеобща карантина за хора, които се смятат за близки контакти – постоянно толкоз отдалечени, колкото съседи в същата постройка, само че на няколко етажа разлика. Нейното влияние има забележителен резултат върху китайската стопанска система.

Експертите предвиждат, че Китай ще се бори да реализира задачата си за стопански напредък от към 5,5% тази година, защото блокирането принуждава прекъсването на бизнеса и разрушаването на веригите за доставки.

Половината от жителите на Шанхай, към 14 милиона души, получиха разпореждане тази седмица да преминат проби. На всички поданици на засегнатите региони, които включват Пудонг и Сюхуй, е подредено да останат вкъщи, до момента в който обстановката завърши, като на някои поданици бяха изпратени вести с детайлности за два дни отнемане от право да излизат и 12 дни тестване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР