Швейцарците на , проведен на 3 март, (се противопоставиха на

...
Швейцарците на , проведен на 3 март, (се противопоставиха на
Коментари Харесай

Швейцарците отказаха да вдигнат възрастта за пенсиониране и си одобриха 13-та пенсия

Швейцарците на, извършен на 3 март, (се опълчиха на повишението на възрастта за пенсиониране на 66 години и утвърдиха самодейността на Швейцарската асоциация на профсъюзите (SGB) на пенсионерите да се изплаща 13-а пенсия в допълнение към 12-те месечни, оповестява Bloomberg.

Според резултатите от гласуването самодейността на СГБ за 13-та пенсия е подкрепена от 58,2% от жителите. От своя страна предлагането на младежкото крило на дясната Свободна демократическа партия. Либералите (SDPL) отхвърлиха предлагането за повишение на възрастта за пенсиониране до 66 години от 74,7% от участниците в референдума.

В момента минималната пенсия за напреднала възраст и наследствени лица (AHV) в Швейцария е 1225 швейцарски франка (1383 долара) на месец, а оптималната е 2450 франка (2767 долара). За фамилни двойки тя е лимитирана до 3675 франка (4151 долара).

Както отбелязва Bloomberg, швейцарските гласоподаватели не са одобрявали проекти за увеличение на плащаните от страната обществени помощи от 1848 година Инициативата, която ще усили приходите на пенсионерите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР