Швейцарският концерн от хранително-вкусовата промишленост Nestlé е сред трите най-големи

...
Швейцарският концерн от хранително-вкусовата промишленост Nestlé е сред трите най-големи
Коментари Харесай

Най-много отпадъчна пластмаса – от продукти на Coca-Cola, Pepsi и Nestlé

Швейцарският тръст от хранително-вкусовата индустрия Nestlé е измежду трите най-големи световни производителя на пластмасови боклуци, излиза наяве от следствие на неправителствената организация за запазване на околната среда Greenpeace. Печален водач в самобитната ранглиста е американският производител на безалкохолни питиета Coca-Cola, а също в тройката влиза и PepsiCo.

В съдействие с придвижването " Break Free From Plastic " („ Свобода от пластмасата, б.ред), Greenpeace провежда 239 почистващи акции в 42 страни. При това са били разпознати и изследвани 187 000 пластмасови елементи от към 10 000 доброволци. В 40 от 42-те страни организациите са разкрили пластмасови боклуци от концерна Coca-Cola.

Най-широкоразпространен се оказва стиропорът, който се употребява за чаши за кафе за еднократна приложимост, последван от ПЕТ опаковки. Coca-Cola е единствената марка, която се класира най-малко на трето място на всичките шест континента. Въпреки това, поради голямото наличие на артикули на Coca-Cola (включително Fanta, Mezzo-Mix, Sprite) във всички елементи на света, лидерската позиция на групата не е изненадваща.

Coca Cola, Pepsi и Nestlé се ангажираха да заменят всички свои опаковки до 2025 година с такива за многократна приложимост или такива, които да могат да се рециклират. Подобни хрумвания има и Mondelez (Milka, Jacobs, Oreo). Американският тръст има намерение опаковките му да станат рециклеруеми до 2025 година Още до края на 2020 година всички хартиени опаковки би трябвало да са доставяни от устойчиви източници и да бъдат спестени 65 млн. кг опаковъчен материал. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР