Швейцарският хранителен гигант Nestle (NESN.S) отчете най-добрия си тримесечен ръст

...
Швейцарският хранителен гигант Nestle (NESN.S) отчете най-добрия си тримесечен ръст
Коментари Харесай

Швейцарският гигант Nestle отчете най-добрия си тримесечен ръст в продажбите за близо 5 години

Швейцарският хранителен колос Nestle (NESN.S) регистрира най-хубавия си тримесечен растеж на продажбите за близо 5 години, в следствие на потребителското запасяване за изолацията по време на карантинните ограничения поради ковид. Клиентите са набавяли запаси от храната за домашни любимци Purina през кафе Nescafe до замразени ястия.

Продажбите в Северна Америка и Европа са били изключително мощни през март, което е спомогнало за реализиране на общ растеж от 4,3% през първите три месеца на годината. Това е най-бързият тримесечен напредък от близо 5 години и над упованията за 3% нарастване. В Северна Америка продажбите на Purina Pet care се се нараснали с двуцифрен %, до момента в който напитките Nescafe и Coffee Mate са отбелязали високо едноцифрено нарастване. Потребителите са купували и повече замразени ястия от DiGiorno и Hot Pockets, регистрират от компанията, съобщава Ройтерс.

В Европа, Близкия Изток и Северна Африка множеството категории артикули Nestle също завоюваха пазарен дял, съобщават от компанията. Maggi спагети и артикули на растителна основа от марката Garden Gourmet регистрират положителни продажби. 

„ Повечето пазари, изключително в Северна Америка и Европа, означиха доста нарастване на растежа през март, отчасти подкрепено от запасяването на потребителите “, се споделя в изказване на Nestle.

Акциите на Nestle бяха с 1,4% по-високи при ранната търговия в петък, надминавайки швейцарския blue-chip показател. Според анализаторите на Jefferies, Nestle превъзхожда своите съперници, търгувайки с 24.8 пъти облага спрямо 20.9 пъти за Unilever (ULVR.L) (UNA.AS) и 14.5 пъти за Danone (DANO.PA).

За Nestle главните продажби в Азия паднаха с 4,6%, защото клиентите в Китай останаха надалеч от заведения за хранене и магазини през по-голямата част от тримесечието, макар че онлайн продажбите там скочиха. По данни на швейцарската компания, цените са спаднали както в Северна Америка, по този начин и в Европа.

Междувременно, Nestle разгласи и стартиране на стратегия за 500 милиона швейцарски франка (512 милиона долара), с цел да помогне на кафенетата и заведенията за хранене, в които прави доставки, като разшири изискванията за заплащане и прекрати таксите за наем на кафе машини. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР