Швейцарският федерален съвет (правителство) съобщи, че към момента не счита

...
Швейцарският федерален съвет (правителство) съобщи, че към момента не счита
Коментари Харесай

Швейцария отказа да помогне на Г-7 за търсене на замразени руски активи

Швейцарският федерален съвет (правителство) заяви, че все още не смята за належащо да се причисли към интернационалната група на Г-7 за търсене на активи на глобени руснаци /REPO - Russian Elites, Proxies, and Oligarchs/. В същото време управляващите на страната наблюдават дейностите на други страни и не изключват преразглеждане на позицията си.

„ Сътрудничеството сред Швейцария и нейните интернационалните сътрудници по използването на наказания против Русия сега е добре открито на техническо равнище. Поради тази причина Федералният съвет сега не вижда нужда от публично присъединение към REPO. Ако участието е в полза на Швейцария в бъдеще, тогава Федералният съвет може да преразгледа обстановката “, споделя в изказване Федералният департамент по стопанска система, обучение и проучвания.

Ведомството посочи, че при вероятно прекачване на замразени активи на Банката на Русия в Украйна швейцарските управляващи ще вземат поради спецификата на националното законодателство, интернационалното право и задачите на своята външна политика. ведомството назова това значимо, защото швейцарските централни депозитари на скъпи бумаги не държат средства от Централната банка на Русия. Общият размер на запасите и активите на централната банка, ситуирани в Швейцария, е към 7,7 милиарда франка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР