Швейцарските власти казаха, че въоръжен с брадва и нож мъж

...
Швейцарските власти казаха, че въоръжен с брадва и нож мъж
Коментари Харесай

Похитителят, взел заложници в швейцарски влак, бе убит от полицията

Швейцарските управляващи споделиха, че въоръжен с секира и нож мъж нощес в продължение на съвсем четири часа, след което полицията щурмувала влака и той бил съдбовно ранен, съобщи Ройтерс.

Това се случило в град Есер-су-Шамван във трен, пътуващ сред градовете Болм и Ивердон-ле-Бен в швейцарския кантон Во, покрай границата с Франция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички заложници бяха освободени невредими ", се споделя в изказване от през днешния ден на полицията в кантона Во. " Похитителят бе съдбовно ранен по време на намесата ", се прибавя в изказването.

Полицията сподели, че нападателят е 32-годишен иранец, подал молба за леговище, само че не даде детайлности за възможните му претекстове.

Говорител на полицията в кантона Во съобщи, че няма признаци, че става въпрос за терористичен акт.

" Това е невиждан случай, поради броя на жертвите – 15 заложници – и намесата на 60 служители на реда ", сподели основният прокурор пред локална телевизия.

Ситуациите със заложници са необичайност в Швейцария, само че се случват в банки и предприятия, показва Ройтерс. През януари 2022 година чиновници на часовникарска компания бяха взети за заложници и бяха принудени да отворят сейф, съдържащ скъпи метали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР