Швейцарските парламентаристи гласуваха с 94 гласа за срещу 82 против,

...
Швейцарските парламентаристи гласуваха с 94 гласа за срещу 82 против,
Коментари Харесай

Челен опит: Швейцария може да се сдобие с два национални празника

Швейцарските парламентаристи гласоподаваха с 94 гласа „ за ” против 82 „ срещу ”, които се причислиха към позицията на швейцарското държавно управление. Депутатът Хайнц Зигенталер, който внесе предлагането за новия празник, сподели, че желае страната му, родена на 12 септември 1848 година, да означи достиженията си като директна народна власт с действително разделяне на управляващите, още повече, че на същата дата е призната и първата швейцарска федерална конституция.

Правителството обаче се опълчи на избора на втори народен празник. Според министъра на правораздаването Елизабет Бауме-Шнайдер, Швейцария има единствено един народен празник, 1 август, който е добре открит и скъп от популацията. Тази дата стана народен празник на алпийската страна през 1993 година, в следствие от национална самодейност.

Същевременно обаче, тази година Швейцария чества 175 години от приемането на първата федерална конституция на същия 12 септември 1848 година, като по отношение на това са планувани голям брой събития. Правителството счита, че отбелязването на годишнината на историческия документ е задоволително...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР