Швейцарските избиратели ще имат окончателна дума за това дали еднополовите

...
Швейцарските избиратели ще имат окончателна дума за това дали еднополовите
Коментари Харесай

В Швейцария събраха подписи за референдум срещу еднополовите бракове

Швейцарските гласоподаватели ще имат дефинитивна дума за това дали еднополовите двойки могат да се женят , откакто съперниците събраха задоволително подписи , с цел да принудят наложителен референдум за закон от 2020 година, който разрешава подобен брак, оповестяват " Ройтерс " и " Суисинфо ".

Това законодателство също по този начин разрешава на трансджендърите да трансформират законния си пол с декларация , в огромна смяна за страна, която изостава от други елементи на Западна Европа в правата на гейовете.

Швейцарското държавно управление удостовери, че съперниците са събрали задоволително поддръжка, с цел да свикат референдум по системата на директна народна власт на нацията. През май ще се дефинира дата за гласуването, което може да се организира най-рано през септември, сподели представител.

Противниците осъдиха " подправените бракове " и споделиха, че единствено мъж и жена могат да се оженят .

Проучване, поръчано от гей група за покровителство Pink Cross, демонстрира, че над 80% от швейцарците поддържат еднополовите бракове , което допуска, че з аконът ще влезе в действие, даже в случай че бъде подложен на референдум .

Франция легализира еднополовите бракове през 2013 година, Германия през 2017 година, а Върховният съд на Съединени американски щати през 2015 година постанови, че Конституцията дава на еднополовите двойки правото да подписват брак .
 Ватиканът разгласи: Католическата черква не може да благославя еднополовите съюзи
Ватиканът разгласи: Католическата черква не може да благославя еднополовите съюзи

" Напомняне за истината на литургичния ритуал "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР