Швейцарската банка St. Galler Kantonalbank е започнала експеримент за заменяне

...
Швейцарската банка St. Galler Kantonalbank е започнала експеримент за заменяне
Коментари Харесай

Швейцарска банка заменя част от персонала си с роботи

Швейцарската банка St. Galler Kantonalbank е почнала опит за заместване на личния състав си с роботи, който може да промени метода на работа на целия банков бранш, написа Bloomberg. Банката е заменила седем свои чиновници с пет софтуерни робота и за момента е удовлетворена от програмата, като разгласи, че ще реши за нейното развиване към края на май.
"Виждаме, че е механически устойчиво, и търсим по какъв различен метод можем да използваме роботите. Настроен съм доста оптимистично ", разяснява Феликс Бускор, член на управителния съвет на банката. "Впрегнали сме всички сили в това да разберем какъв е цялостният капацитет на програмата. "
Разбира се, с роботите идва и страхът от загуба на човешки работни места. Бускор признава, че някои чиновници към този момент са изразили терзания по отношение на работата си. Според него обаче множеството чиновници одобряват технологията и банката преглежда от близко програмата, с цел да не се получават огромни несъответствия.

Вълна от оптимизация
St. Galler Kantonalbank не е единствената банка, която тества новите технологии. Според Кристиан Войгт, ръководещ шеф в нюрембергската Roboyo, която работи за швейцарската банка, целият финансов бранш гледа към опциите за автоматизация. "Това е една от огромните тематики на диалог сега и работим с доста банки, застрахователи и лизингови компании ", разяснява той.
Според него главният интерес на банките е освен в намаляването на разноски, само че и в спестяването на време. Вкарването на роботи в системите понижа разноските и по друг метод с изключение на очевидния: икономисват се пари от скъпи софтуерни системи, които да си споделят. "Понякога за такива интерфейси са нужни седемцифрени суми ", разяснява Войгт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР