Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа своята седма победа от началото на

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа своята седма победа от началото на
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами триумфира на родна земя в спускането в Кранс-Монтана

Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа своята седма победа от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите, откакто победи в спускането пред родната аудитория Кранс-Монтана.

Носителката на Кристалния глобус за 2016 година спря хронометрите на 1:19.11 минути, с което заслужи своя общо 44-и триумф в кариерата и 13-и в дисциплината втурване.

" Щастлива съм от тази победа, само че и увереността, която имах в себе си, ми оказа помощ. Направих много неточности, тъй като снегът бе в неприятно положение и това сътвори компликации на всички. Опитвах се обаче да не се предавам и да не преставам напред ", разяснява Гут-Бехрами след края на конкуренцията.

Второто място в крайното нареждане разделиха швейцарката Жасмин Флюри и австрийката Корнелия Хютер, които финишираха на закъснение от 0.21 секунди от победителката.

След днешния старт в Кранс-Монтана Лара Гут-Бехрами усили преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа, като тя към този момент има 1314 точки против 1209 за американката Микаела Шифрин.

В дисциплината втурване Гут-Бехрами пък заема краткотрайна втора позиция с 309 пункта, до момента в който отпред е италианката София Годжа с 350, която обаче неотдавна получи тежка травма и няма да кара повече през този сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР